1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Hayvanseverler eylemle istediğini aldı
Hayvanseverler eylemle istediğini aldı

Hayvanseverler eylemle istediğini aldı

Bir çocuğun, Zübeyde Hanım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin çaprazında, Gölvadi Evleri karşısındaki arazide, başı boş dolaşan köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırının ardından tepkiler geldi.

A+A-

Bir çocuğun, Zübeyde Hanım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin çaprazında, Gölvadi Evleri karşısındaki arazide, başı boş dolaşan köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırının ardından Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı taşören ekip köpekleri sokaktan topladı. Köpekleri toplarken hayvanseverler tepki gösterirken, iddialara göre bir kadın hayvansever şiddete uğradı ve bacağı kırıldı. Bu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan bir açıklama yaparak, Gölbaşı Belediyesi’nin açıklamasının yalan olduğunu ve Başkan Yakup Odabaşı’nın yanıltıldığını açıkladı ve hayvanseverlere eylem çağrısı yaptı.

Saat 20.00 de Gölbaşı Belediyesi önünde hayvanseverler toplanarak Gölbaşı Belediyesi’ne tepki gösterdiler. Eylemde bugün taşören firma elemanları tarafından şiddete uğradığı iddia edilen hayvansever de yer aldı. Şiddete uğradığı iddia edilen bir süre sonra sinir krizi geçrirken ambulnasla hastaneye kaldırıldı.  Belediyenin hizmet aldığı taşören firmanın hayvanlara ve hayvanseverlere şiddet uyguladığını iddia eden hayvanseverler, bazı isteklerde bulundu ve bu isteklerinin karşılanmaması halinde belediye önünde ayrılmayacaklarını ve eyleme devam edeceklerini açıkladılar.

1-Yapılan açıklamanın düzeltilmesi ve sorumlular hakkında spruşturma başlatılması.

2-Zorla götürülen hayvanların tekrar getirilmesi .

Süreçte Gölbaşı Belediyesi yeni bir açıklama yaparak sorumlular hakkında soruşturma açılacağını beyan etti. Yanı sıra barınağa götürülen sokak hayvanları gönüllüse iade edildi.

Hayvanseverlerin isteklerinin karşılanması üzerine Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan eylemin sona erdiğini açıkladı.

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.